• tim
 • min
 • s
 • ms
   

Lilla Children’s Climate Prize

Är din skolklass framtidens klimathjältar?

Är din skolklass framtidens klimathjältar?

Lilla Children's Climate Prize

"Lilla" -Children's Climate Prize syftar till att skapa mer klimatengagemang ute i skolor tillsammans med lärare och elever. Förra året instiftades Children's Climate Prize, en internationell tävling som varje år korar en ung klimathjälte som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Med det "lilla" priset vill vi framförallt lyfta upp och prisa de små, men viktiga saker som görs för klimat och miljö på lokal nivå i Sverige.

Tävlingen vänder sig främst till skolor och skolklasser i Södertälje och i Sverige. För att vara med i tävlingen behöver ni dokumentera ett miljöprojekt eller klimatinsats som ni själva genomför, lägga upp det i ett inlägg på sociala medier och tagga inlägget med #lillaCCPrize och #telgeenergi. Vi stänger årets tävling den 6 oktober och det inlägg som har fått flest "likes" vinner.

Den skolklass som vinner får förutom 5000 kronor till klasskassan även vara med på årets Children's Climate Prize i Södertälje. I priset ingår också en heldag med projekt och skoj på Tom Tits under ledning av deras personal.

Vem kan delta?

Alla skolklasser som vill kan delta. Huvudsaken är att ni genomför ett projekt eller aktivitet med syfte att göra det bättre för klimatet eller miljön. I samband med skolstarten höstterminen 2017 kommer det också att finnas skolmaterial tillgängligt här på hemsidan som ni kan använda i klassrummet för att jobba med klimatfrågan och samtidigt delta i Lilla Children's Climate Prize.

Vem kan vinna?

Det bidrag som taggas med #LillaCCPrize och #telgeenergi och har fått flest ”likes” i sociala medier när vi stänger tävlingen den 6 oktober vinner. Vinsten är förutom äran, 5000 kr till klasskassan plus att ni får en heldag på Tom Tits Experiment med skolprogram på plats och att ni får vara med vid utdelningen av Children's Climate Prize i Södertälje 22 november i år.

Vilka är kriterierna?

Du är med och tävlar med din klass genom att dokumentera ert projekt eller er aktivitet och sedan dela det i ett sammanfattande inlägg i sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter eller Youtube) genom t ex bilder eller en film med en kort beskrivning. Glöm inte att tagga inlägget med #LillaCCPrize och #telgeenergi och publicera det senast den 6 oktober i år.


Skolmaterial om hållbarhet

Ladda ner skolmaterial

Här kan du som vill jobba med hållbarhet med dina elever ladda ner ett färdigt skolmaterial.

#LillaCCPrize

  Om Children's Climate Prize

  Children's Climate Prize 2016

  Nuläge

  Nu är det dags att hitta 2017 års klimathjälte! Nomineringen har öppnat och alla bidrag anmäls enkelt i ett formulär här på hemsidan fram till den 30 september i år. Juryn kommuniceras inom kort.

  Childrens Climate Prize

  Fakta

  Telge Energi har instiftat Children's Climate Prize som ett alternativt Nobelpris för barn som gjort en insats för klimatet och miljön. Vinnaren får en medalj, diplom och 50.000 kronor.

  Södertälje

  Plats

  Children's Climate Prize är ett internationell miljöpris som delas ut i Södertälje den 22 november 2017. 


  Kontakt

  Jonna Holmgren, Massiv PR

  PR-ansvarig
  +46 708 88 05 02
  jonna@massivpr.se

  Marknadschef

  Jonas Månsson
  +46 723 50 27 59
  childrensclimateprize@telgeenergi.se

  Projektledare

  Niklas Karlsson
  +46 735 26 83 61
  niklas.karlsson@eventum.se

  Om Telge Energi

  Telge Energi är ett elbolag från Södertälje som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu vill vi ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet.